Científics desenvolupen un mètode barat per cultivar microalgues

Els nous avenços tecnològics han permès una disminució significativa en els recursos necessaris per a la producció de microalgues. Això pot conduir a un increment en l’ús de les microalgues en un ampli rang d’aplicacions, des de la producció d’aliments a les aplicacions mèdiques.

Les microalgues tenen un gran potencial per a la biotecnologia industrial. Ells són un important recursos en la producció d’aliments i medicaments, i en moltes altres aplicacions. L’ús econòmic de les microalgues ha estat difícil a causa que els existents mètodes de producció són costosos.

L’especialista en algues, professor Michael Melkonian i el seu equip de la Universitat de Cologne han desenvolupat un mètode que pot facilitar la producció de microalgues, i d’aquesta manera reduir els costos dels productes basats en aquest material.

Molts anys de treball d’investigació en el desenvolupament de fotobiorectores, que usen la fotosíntesi per convertir l’energia lluminosa en biomassa, han precedit aquest èxit. L’anomenat “Porous Substrate Bioreactor” (PSBR), també conegut com a sistema de doble capa, usa un nou principi per a separar les microalgues d’una solució de nutrients per mitjà d’un reactor de superfície porós, en la qual les microalgues són atrapades en biopel·lícules. Els especial d’aquest nou procediment és que redueix la quantitat de líquid necessari, en comparació a la tecnologia actualment usada, que conrea les microalgues en suspensió. El procediment PSBR permet una reducció significativa en el energia i incrementa el portafoli de microalgues que poden ser conreades.

L’èxit actual en el desenvolupament de PSBR i l’augment en l’interès en aquesta tecnologia en els últims anys, podria ser un senyal de canvi en la concepció del futur dels fotobioreactors en la biotecnologia de microalgues.

Les microalgues tenen nombroses aplicacions: són fonts tradicionals de proteïna i carbohidrats. També poden ser usats en la producció sostenible de pigments naturals i antioxidants com el betacarotè i astaxantina. Els àcids grassos poliinsaturats, que usualment es troben en l’oli de peix, també poden ser sintetitzats de les microalga.

D’altra banda, les microalgues també poden servir com a base per a agents farmacèutics, com a substàncies antivirals i anticancerígenes.

Font: http://www.aquahoy.com

 

15/07/16